beats by dre cheap

Nigerijci se priključili treninzima Sarajeva

Trojica fudbalera iz Nigerije, David Jerome (21), Hussaini Nasiru (22) i Isaac Ogbonna (20), priključila su se juče FK Sarajevu, odradivši prvi trening sa ekipom u poslijepodnevnim satima.

Prema riječima menadžera Nermina Čengića, mladi afrički igrači su ustupljeni bordo klubu u narednih godinu dana na besplatnu posudbu što znači da neće biti problema za registraciju. Odluku o njihovom eventualnom angažovanju donijeće šef stručnog štaba Šener Bajramović.

- Sarajevo nije imalo obaveza prilikom dolaska igrača iz Afrike, a u slučaju da ostvare novi transfer klub sa Koševa će imati određena prava. Ako Nigerijci ne bi zadovoljili ukuse stručnog štaba, moguće je da nastave karijeru u nekoj drugoj bh. ekipi ili u zemljama bližeg okruženja. Projekat sam realizovao uz pomoć Muhameda Adama, koji je vlasnik dva kluba u Nigeriji i posjeduje menadžersku agenciju.

- Sa njim sam počeo saradnju prije godinu dana, a realizovali smo transfer Mazauleya Crisantusa u HSV
, rekao je Čengić prilikom dolaska igrača iz Nigerije u ponedjeljak, u restoranu Popaj.

Napadač Jerome je ranije nastupao za nigerijskog premijerligaša Kwaru United. Igrao je u afričkoj Ligi prvaka, kao i vezni igrač Nasiru, koji je prije dolaska u bordo tim nosio dres Dolphinsa. Stoper i zadnji vezni Ogbonna dolazi iz akademije Adamsa. Trojica nigerijskih igrača su u ponedjeljak prvi put došli u Evropu i kažu da ih je uglavnom gradu dočekalo hladnije vrijeme nego što su navikli u Africi. Ne poznaju nijednog našeg igrača. - piše Oslobođenje.

- Da ćemo sve od sebe da uvjerimo šefa stručnog štaba Bajramovića kako imamo kvalitet za Sarajevo, rekao je Jerome. Rukovodstvo premijer ligaša sa Koševa je osiguralo smještaj za igrače iz Nigerije, koji će zaoštriti konkurenciju za prvih jedanaest.

Horde Zla 1987
http://hordesjever.blogger.ba
19/08/2008 12:24