beats by dre cheap

Raščić: Kao da smo izgubili

- Svima će biti teško pobijediti ovakvo Sarajevo, kaže trener Bajramović...

Kada se dođe u situaciju da je neka ekipa nezadovoljna remijem u Orašju, onda je to revolucionaran pomak za našu ligu.

Sarajevo je sa Save donijelo jedan bod. Čisto rezultatski, u klubu s Koševa imaju razloga za zadovoljstvo, jer je remi u Orašju, praktično, ravan pobjedi. No, kada se zna da su igrači Sarajeva pet minuta prije kraja imali u džepu sva tri boda, jasno je zašto nema zadovoljstva u redovima bordo tima.

Prepoznatljiv stil

Trener Šener Bajramović izrazio je žaljenje za cijelim plijenom, ali je o igri u Orašju imao dosta toga lijepog za reći.

- Šteta je što nismo pobijedili, ali je, ukupno gledajući, bilo dobro. Igrali smo napadački i stvorili dosta šansi, ali nas je realizacija opet malo kočila. Ipak, važno je da momci idu snažno i da stvaramo prepoznatljiv stil igre - kaže Bajramović.

Nakon blijedog početka sezone, Sarajevo igra sve bolje. Strateg bordo tima vjeruje da ima još prostora za napredak.

- Uvijek može bolje i bit će bolje. U Orašju smo se mogli uvjeriti da je motorika sve bolja. Igrači su pokretni i borbeni. Udarali su sa svih strana. Mislim da će, nevezano za teren, svakome biti teško da pobijedi ovakvo Sarajevo - govori Bajramović.

Mogli smo više

Igrač utakmice ponovo je bio Admir Raščić. Napadač Sarajeva nastavio je seriju odličnih nastupa i s jednim golom i asistencijom bio najzaslužniji za dobar rezultat.

- Osjećam se kao da smo izgubili. Vodili smo i imali dosta prilika pa čovjek mora biti malo razočaran kada ne pobijedi. Sigurno smo mogli više. Ipak, kada se emocije slegnu, shvatit ćemo da će nam i ovaj bod dobro doći. S druge strane, raduje me igra. Ja sam samo dio te slagalice, a ona funkcionira sve bolje - kaže Raščić.

Navijači su nam najveća podrška

Kada je Šener Bajramović po imenovanju za trenera Sarajeva progovorio o ataku na titulu, to je izazvalo dosta skepse među navijačima. No, razvoj događaja govori da novi strateg Sarajeva itekako ima temelja za svoja očekivanja. Na Koševu se ponovo počinje govoriti o tituli.

- Drago mi je ako su navijači zadovoljni onim što smo im do sada pružili. Oni su nam najveća podrška u radu i, ako uspijemo ostvariti svoj cilj, to će dobrim dijelom biti i zahvaljujući njima - rekao je Bajramović.

Horde Zla 1987
http://hordesjever.blogger.ba
18/08/2008 13:31